19min.bg

Близнаци обират гробници на баровци

Двама братя близнаци обирали гробници на баровци по заповед на престъпни босове. Това стана ясно след като самите престъпници признаха за деянията си.


Красимир Шмид и Красимир Цанов-Будин, които са едни от най-известните криминални босове в района на София, ни заведоха до гробницата на един баровец, казаха ни да влезем вътре и да извадим, каквото ни кажат, разказаха близнаците. Близнаците Игор и Ивайло Тодорови са сигурни, че животът им е на привършване, след като за главите им е обявена награда от 40 хиляди лева. Двамата са дали показания пред полицията, но нищо от обещанията им не е изпълнено. Казали са им, че ще са защитени свидетели и ще ги настанят в апартамент в София, но след като били разпитани от съдия, ги натирили в Своге, където престъпните босове имали сериозни връзки. Затова те избягали и се крият в гората, съобщиха от МВР.


Според близнаците, те са били набелязани защото са слаби и могат да се провират през малки дупки в гробниците. След като пробият дупка, единият от тях влизал в гроба и обирал пари и злато, за което босовете имали данни.


При гробниците на богатите цигани кардараши е имало обзаведени стаи, с маси и гардероби, с дрехи и съдове, а ковчегът се оставял отворен. Обирачите на гробници са прибирали всичко, което си струва, но според тях това са били дребни неща и големи количества злато не са намирали.