19min.bg

БЛС сезира етичната комисия заради изказвания на доц. Атанас Мангъров

Българският лекарски съюз ще сезира Столичната комисия по професионална етика заради твърдения на доц. Атанас Мангъров. От БЛС заявяват, че изказванията на доц. Мангъров в ефира на NOVA на 16 януари са „откровени лъжи". 


„В национален ефир доц. Мангъров заяви: “..... тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани“.  Разликата между „починали ваксинирани“ и „починали, ЗАЩОТО са ваксинирани“ може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров  откровена лъжа.  Лъжа, която си „играе” със страховете и притесненията на хората", се казва в позицията на Лекарския съюз.  


Оттам са категорични, че единствената достоверна информация по въпроса е тази на здравното министерство и лекарствената агенция. Според официалните данни няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход.


„9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу COVID-19 и смъртен изход, като в нито един