19min.bg

БНБ прикрива соцдепутата Кънев, жената на Д.Добрев, дъщерята на шефката на КЗК и тв морализатора Р. Ненков

Въпреки че е задължена по закон, БНБ точно една седмица отказва да даде обществено значима информация по трудоустройването на роднини на хора от върхушката на старата власт на твърде добре платените работни места в централната банка, където се вземат не 12, а 20 заплати годишно. Медийният съветник на управителя Ани Димитрова, която се отличи завинаги с блестящия пиар, който правеше на кабинета Орешарски, си търсела работа, твърдят в гилдията. Не знаем кой би я взел, след като прочете простите факти и обективната истина:
Първата, за която запитахме БНБ и не получихме отговор, но която проверихме беше Александрина – дъщерята на бившия от седмица шеф на ДАНС Димитър Георгиев. За наше щастие тя сама е описала в своя фейсбук, че е започнала работа в БНБ преди да е завършила образованието си, на което без друго е отделила по-малко от две години, с което подобри рекорда на бившия икономически министър Емил Караниколов. Това означава, че тя е назначена в нарушение/заобикаляне на закона. С предишна единствена месторабота – шафнерка/стюардеса на автобус. В момента, от началото на годината, тя е вече служител в най-отговорното звено на централната ни банка – надзора. Оставяме настрана въпроса има ли държава, където щерка на управляващ тайни служби в продължение на 6 години оставя толкова много информация на стената си, която може да бъде използвана всякак от всеки? Отговорът е: няма такава държава. Само това да беше, професионализмът на бащата, оглавявал контраразузнаването ни толкова години, очевидно не е завиден – това са елементарни, но много излагащи на риск обстоятелства.
БНБ отказа, след дълго чудене, да ни даде информация за нея с оправдание „лични данни”, което е абсурдно. В публичния сектор не само имената, позициите, конкурсите, но и възнагражденията са обществена информация.
А ние питахме не само за нея, а също за:
Живка Добрева, съпруга на бившия икономически министър и депутат от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-ото, 44-ото и последното 1-месечно 45-о Народно събрание Делян Добрев, станал най-известен с Кумгейт