19min.bg

Боби Михайлов оказа натиск из цяла България: Стилиян

„В дните преди конгреса сегашната футболна власт опитва да оказва натиск”, заяви Стилиян Петров, на брифинг на екипа на Димитър Бербатов. Повод за свикване на срещата с журналисти бе тревога дали събранието в зала 1 на НДК ще протече честно и прозрачно по отношение на избора.


„Кметът на Симитли Апостол Апостолов и шефът на ОС на БФС в Монтана Радой Христов бяха огласени от като хора, агитирали за Борислав Михайлов за извънредния конгрес на съюза”, посочи той. Петров определи действията им като "агитация в кавички".  


По думите му делегати, излъчени от клубове, които имали отявлена опозиционерска позиция, нямало да получат достъп до събранието. БФС неправомерно опитвал да се намеси и да ги спре със сигнали към прокуратурата, че са назаконно излъчени от клубовете. По този начин влизал в ролята на страна в процес, в който не би трябвало да се меси.


Още около 15 клуба само в понеделник се обадил на Бербатов и екипа му с апел да им бъде оказана помощ, за да присъстват. Те не получавали делегатските си карти, не знаели къде в София е хотелът и т.н. Регионалните шефове на БФС не им вдигали при обаждания.