19min.bg

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ главен архитект на Столичната община


Богдана Панайотова заема позицията на временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столична община. Паралелно с назначението ѝ стартира подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция, съобщават от Столичната община.

Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община Хасково и община Свиленград, и началник на РДНСК-Хасково.

До момента е била управител на фирма за консултантски услуги в строителството, в която изпълнява функциите на инженер консултант по FIDIC и строителен надзор по ЗУТ, основно на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение, вкл. Изграждане на части от I- ви, II -ри и III-ти метродиаметър на метрото в София, пътища, водни цикли, пречиствателни станции, язовири и други обекти от техническата инфраструктура. Панайотова притежава удостоверение за пълна проектантска правоспособност от КАБ. Член е на БААИК, КАБ, САБ.

Богдана Панайотова има магистърска степен “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и градоустройство. Завършва Математическата гимназия в Хасково с отличие и златен медал.

Майка е на три деца.