19min.bg

Бордът на Нинова в Кинтекс плаща на дубайска офшорка ден, след като тя не е министър

"Защо плащанията на Кинтекс към неработилата офшорна фирма са ден извън мандата на Корнелия Нинова? На този въпрос отговори ексшефът на Кинтекс Ал. Михайлов пред бТВ:

"Важно е да се види хронологията, за да се разберат намеренията:

 На 15 aприл изпращам писмен доклад до министър Нинова, че като директор прекратявам договора с офшорката в Дубай и няма да й плащам, защото нищо не е свършила.

 3 дни по-късно, на 18 aприл, г-жа Нинова ме уволнява.

 На 29 aприл Корнелия Нинова казва пред медии (виж клип към мой пост от 12.08.2022 г. по-долу), че на тази офшорна компания не трябва да се плаща.

Следва обаче пъклен план:

Стъпка 1: На 7 юни назначеното от Министър Нинова ново ръководство на Кинтекс приема Финансов отчет, в който “СЛУЧАЙНО” НЕ отписва плащанията-комисионните на офшорната фирма.

Следва стъпка No. 2: На 3 август - 1 ден след като Нинова е предала властта на служебния министър на икономиката като по външна команда, ръководството на Кинтекс назначено от нея на извънредно заседание отново “СЛУЧАЙНО” решава да плаща пак към Дубай.

Стъпка 3: На 5 Август се нареждат 2 валутни превода на стойност 800 000 лева.

Задачата е изпълнена!

Последствия:

На 11 август ДАНС влиза в Кинтекс по разследване за финансови злоупотреби и изземва документите за преводите към компанията в ОАЕ.

 И сега, черешката на тортата – на 18 август, след като разбират, че същия ден са уволнени от ДКК, буквално в последните часове на работа, ръководството на Кинтекс в оставка нарежда плащане към фирмата от Дубай за 187 000 долара.

Nice, a?

Цялата схема, разказана от мен в ефира на bTV, можете да видите тук!

Снимка: БГНЕС