19min.bg

Борисов благодари на Тимерманс за отпуснатите 48,2 млн. евро



Министър-председателят в оставка Бойко Борисов проведе телефонен разговор с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и му благодари за преведените днес за България 48,2 млн. евро.  Това съобщиха от правителствената информационна служба. Средствата представляват вторият транш от обещаната за страната ни сума от 160 млн. евро извънредно финансиране от Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност. Те са предназначени за подобряване на управлението на границите.



Премиерът Борисов подчерта отличното сътрудничество на правителството с Комисията и изрази надежда за осъществяване в скорошно време на визита на г-н Тимерманс в България.



Бойко Борисов пожела на първия заместник-председател на ЕК светли празници и нова година, която да донесе повече спокойствие и мир на всички хора по света.



В тези трудни времена Европа има нужда от силен лидер като Вас, посочи Франс Тимерманс и изказа пожеланията си за здраве и успехи през новата година.