19min.bg

Борисов: Благодаря за срещата, Москва става столица на света

"Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си президента на Русия Владимир Путин, която се състоя в Кремъл.


Путин приветства премиера Борисов и посочи, че се радва, че е приел поканата за визита в Москва. "Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения", заяви той. От своя страна българският премиер изрази благодарности за поканата.


Борисов посочи, че двете страни могат да си сътрудничат и по темата Западни Балкани. Той е запознал  Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.


Двамата са обсъдили и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурността както на европейско, така и на междудържавно ниво.


Борисов пожела на Путин успех при провеждането на  предстоящото футболно първенство в Русия и отбеляза, че "Москва ще стане столица на света”.


 Преди това Борисов се срещна с руския си колега Дмитрий Медведев. Двамата обсъдиха задълбочаването на търговско-икономическото сътрудничество, както и в сферата на енергетиката, туризма и транспорта.