19min.bg

Борисов да си спази обещанието: Радев

„Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че ще се кандидатира точно за тези избори и като човек на думите и обещанията, очаквам да ги спази”,  заяви от Пловдив президентът Румен Радев. Припомняме, преди дни той вече призова лидера на ГЕРБ да се кандидатира за предстоящия вот за държавен глава.


Радев изтъкна, че Борисов почти всеки ден критикува президентската институция и я обвинява в диктаторство. „Да излезе на тези избори, да ги спечели и да внесе демократичните си ценности в президентската институция”, настоя той.


Президентът добави, че държавата ще реагира с цялата си сила срещу всеки, който се опитва да купи изборите.


Радев коментира още, че служебното правителство задължително трябва да внесе в Брюксел Плана за възстановяване и развитие. „Има две условия – реформа в правосъдната система, да се посочи фиксирана дата за спиране на енергетиката от въглища”, обясни Радев.


Ситуацията със заседналия кораб в Камен бряг, президентът определи като „картина на безхаберието в продължение на десетилетия по отношение на морското спасяване”.


„Бяха заети да приватизират флот, концесионират пристанища, да драгират за стотици милиони с неясни договори и неясни резултати – това е резултатът”, каза Радев. Той поздрави хората, които работят по случая и по обезопасяването на кораба.