19min.bg

Борисов: Готви се нов Костинброд

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че в момента се подготвя нов “Костинброд“. Според ГЕРБ в склад в София се съхраняват 228 изборни машини над обществената поръчка от 1600 устройства за предстоящите избори.


Борисов представи опасенията си пред журналисти на място пред склада, предаде Медиапул.


“Всичко, което е честно и почтено, се изчегъртва в момента! 228 машини, по хиляда гласа например, са 228 хил. в полза на Радев. Ние не знаем тези в чужбина дали не са подменени. Хайде сега за проба да си вкараме нещо в този склад. За гласуване говорим, не за щайги с домати. Идентични, същият софтуер, същият външен вид, същите куфари“, каза Борисов.


На въпрос защо точно в събота ГЕРБ прави инспекция на склада и оповестява тази информация, Борисов коментира, че е получил сигнал от високопоставен държавен служител, който го уведомил, че в склада пристигат кашони с машини.


Борисов показа писмо от Централната избирателна комисия от 3 ноември, с което комисията уведомява ДАНС за доставените допълнителни машини, които не са част от договора ѝ със "Сиела Норма" и не е известно тяхното предназначение.


Борисов бе придружен пред склада от Томислав Дончев, Даниел Митов, Георг Георгиев и други активисти на ГЕРБ.


Борисов обясни, че малко преди да дойдат журналистите, от склада са започнали да изнасят кашони, т.е. машините можело вече да не са там.