19min.bg

Борисов към Първанов: Аз не съм на ход

Аз не съм на ход. Моят ход беше изигран. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод изказването на президента Първанов, предаде БГНЕС.


Политиката е по време на избори. Ние сме избрани и изпълняваме своите ангажименти. С изказването си в петък президентът не затвори страницата с Дянков - точно обратното, изтъкна Борисов. А аз я затворих като изпратих Дянков при президента с развято бяло знаме, допълни той. Оттук нататък това не е мой проблем.
Според Борисов критиките срещу двамата вицепремиери са крайно неоснователни. "Да тичам след него и да обяснявам, че е така - не виждам смисъл. Това щеше да е хабене на енергия", коментира той. "Не виждам смисъл повече да задълбавам в темата. За обществото е ясно". Борисов попита, защо президентът не е коментирал въпросите за отвличанията, за безобразията вършени в икономиката и финансите. Премиерът зададе въпроса, защо Първанов не е реагирал, когато са се правили заменките с гори, и когато са наливани милиони в “Цанков камък“ и в “Белене“. Ясно и точно си пролича отношението към нас, каза още той.