19min.bg

Борисов на кризисна среща с РБ и ПФ

В Народното събрание се проведе среща между Патриотичния фронт, Реформаторския блок и премиера Бойко Борисов, съобщи Фокус. Тя бе по инициатива на съпредседателя на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.


„Смятаме ,че правителството може да продължи полезната си за България дейност и в тази връзка промените се постарахме да бъдат минимални”. Това каза Симеонов  след срещата. " Радвам се да ви съобщя, че ние постигнахме обща позиция. Няма да зарадваме опозицията. "Не виждаме никакво основание за каквито и да било промени във взаимоотношенията в парламента и в правителството от друга страна”, добави той.


Управляващата коалиция отново се разтресе заради предвидения безпрецедентен ремонт на Изборния кодекс, приет през май като Кодекса на Цецка. Корекциите са необходими, тъй като гласуваните преди броени месеци поправки дават дефекти и противоречат на Конституцията. По-рано вчера ГЕРБ внесе свои законодателни предложения, с които удовлетвори ултиматума на ПФ за запазване на тавана от 35 избирателните секции в Турция (и всички останали страни извън ЕС), а РБ бе "наказан" с предложените от партията на Борисов промени в методиката за отчитане на изборния резултат.