19min.bg

Борисов: Няма да има пощада за виновните

Към никого няма да има нито закрила, нито пощада, обяви премиерът Бойко Борисов по повод автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души, в началото на днешното правителствено заседание, съобщи бТВ.


„Много ясно са отрегулирани всички процеси, конкурси, строителен надзор, приемателни комисии и всяко лице ще си носи отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност”, категоричен беше министър-председателят.


„Въпрос на дни е да приключат експертизите и призовавам опозицията да изчака няколко дни. Дотам, докъдето е вината, до там ще се носи отговорност”, подчерта той.


Бойко Борисов коментира и протеста на синоптиците, които тази сутрин отново излязоха пред централата на БАН, за да искат „развод” с Академията. Очаква се протестиращите да се срещнат с премиера, образователния министър Красимир Вълчев и председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски.


Ще видим докъде са свършили всичко, което е в правомощията на БАН, какво решение ще се вземе, но не мога да оставя държавата да е заложник на процесите, които текат там. Ако те не могат да го решат, ние ще го решим, каза Борисов.