19min.bg

Борисов обяви тотална репресия срещу "главанаците"

   “Няма да жертваме милионите туристи или милиардите приходи, които очаква българския туризъм за сметка на няколко главанака. Абсурд!. Тотална репресия ще има върху тях с всички законни средства – полиция, данъчни и ДАНС“. Това обяви в премиерът Бойко Борисов по повод престрелката в Слънчев бряг. Равносметка е един убит охранител, а известният подземен бос Митьо Очите се намира в болница.



"Огромни усилия съм положил (да върна туристите-б.р.), за да ги провали някой. Това са пари за бизнеса, туроператори, хотелиери и ресторантьори“, обясни Борисов. Той разказа, че по време на стрелбите е бил на награждаването на КРИБ, а дежурният в МВР му звъннал първо на него, а не на вътрешния министър. Това било по навик.



В отговор на въпрос дали все още случилото се e “махленска свада“ Борисов каза: "С глупости не ми се занимава. Министърката (Румяна Бъчварова) обясни вече… По наше време е разследван (Митьо Очите), по наше време е вкаран в затвора. Какво повече да кажем по тази тема". Митьо Очите е заловен и осъден през 2006 г. при Тройната коалиция.