19min.bg

Борисов праща боклука на бул. „Донкуков“

Боклукът – на „Дондуков“, ако правителството не изпрати апликационната формула към Европейската комисия за отпускане на средствата.


Това каза кметът на София Бойко Борисов при откриването на 7 детска градина в кв. „Гоце Делчев“ в столицата, предаде БГНЕС.
Борисов обясни, че общината е изпълнила всичките си задължения за справяне на кризата с боклука и оттук нататък всичко било в ръцете на управляващите. Ако управляващите не направят нищо, столичният боклук ще бъде стоварен на „Дондуков“ или при виновниците за кризата с него. Стотици милиони евро не бяха усвоени от фондовете по САПАРД, ИСПА, ФАР и др. и когато София се пребори за пари за завод, на г-жа Пугчиева и се досвидяха тези пари, коментира кметът. Ние сме си свършили всичко и ЕК го каза ясно. Според Борисов до края на учебната година 39 нови групи в детските градини ще бъдат създадени, а 14 детски градини са в строеж. На въпрос на журналисти кмета отговори, че предложението да се направи денонощен градския транспорт е добро, но трябва да се направи разчет, дали може да бъде постигнато, тъй като управляващите са отпуснали от държавния излишък за всички общини едва 16 млн. лв.