19min.bg

Борисов: Радев се държи като опозиционен лидер


„С какво предизвикахме тази омраза”, запита премиерът Бойко Борисов в отговор на критиките на президента Румен Раде. Поводът е интервюто на  държавния глава в предаването Лице в лице по bTV. "Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията”, посочи премиерът и подчерта, че Радев се държи като опозиционен лидер, който държи най-голямата власт в страната.



 „Опозиционен лидер, който за 40 минути не е казал една добра дума за държавата, дори вече злобата му, омразата му до такава степен прелива, че не е нужно вече да коментирам един опозиционен лидер. И то опозиционен лидер с най-много власт в държавата", коментира премиерът.



Премиерът отбеляза, че е гледал само първата минута от интервюто на Радев. "Отидох да играя футбол, защото когато човек започне да говори от името на народа, такъв няма, Левски не си го е позволявал, в името на кой, кой ти даде право, 50% не те харесват", продължи Борисов словесната атака към президента.

 "Ако се притеснява за президентските избори, преди 20 години съм казал, че няма да се кандидатирам", категоричен бе Борисов.

„Не знам с какво го обидих. Хубаво, не ни харесва. И аз не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. И тогава не го санкционирахме, откъде е тази злоба, аз не мога да разбера“, допълни Борисов.


Той допълни, че цял свят ни хвали, че сме купили Ф-16, а Радев продължава да говори за Грипен.


"Какво го мъчи и продължава да го мъчи за Грипените? Обади ми се за НАТО и говорихме, разбрахме се. А той ми говори за плюсчета, при положение, че се вдига кредитния рейтинг, а не пада. Май забрави, че платихме 3,7 млрд. лв. за фалита на КТБ по времето на БСП, които го издигнаха. Платихме и руските реактори. Ако не бяха те, колко плюсчета щяхме да имаме. Първия ден след Орешарски разплатихме 6 млрд. лв.", припомни премиерът. 


По повод независимия прокурор Борисов бе категоричен, че докато Радев си прави дебати и дискусии, той действа.