19min.bg

Борисов с "оперативка на пътя": Moody’s обори приказките на всички лъжци - умни, красиви и по-грозни (ВИДЕО)

"Лъжците говореха, че щяхме да фалираме държавата, че не се правило нищо. Какво тогава гледа Moody’s?, заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовия министър Кирил Ананиев коментира повишението на рейтинга на България от агенция Муудис, седнали на дървени пънове пред къщата на възрастен човек, без присъствието на журналисти. Той обясни, че това било "оперативка на пътя".

"Тук ни казват Moody’s, че сме напред, а те обясняват, че сме назад. Ако това е вярно и не ме подвеждаш, това оборва на вички "умни, красиви, по-грозни, по-глупави!", отсече премиерът, гледайки листчето със съобщението на агенцията и говорейки на Ананиев.


"България пак е по-добра. Не може да угодиме на тези хора", каза Борисов.

Премиерът иронично се обърна към Ананиев: "Гледай сега какво пише. Не ми се вярва, но така пише. Успешното приключване на реформите. Ама нали не правеха реформи? Тея хора от Moody’s къде са гледали? Успешното приключване на реформите, с които правителството се ангажира във връзка с присъединяването на лева към валутния механизъм показва, че амбицията на България за членство в Еврозоната, е напълно реална".

"Как можеш да пишеш такова нещо?", каза премиерът на финансовия министър, а той отговори: "Не аз, а Moody’s го е написала".

След това Борисов продължи да чете съобщението. А в един момент Ананиев обяви, че подарява листчето със съобщението на премиера.

"С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в Родопите се строи, а не само там", каза още Борисов.


 Виж видео ТУК!