19min.bg

Борисов се крие зад Асен: Горанов


"Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски”, заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред БНТ. “Няма нещо, за което не им е угодил. Лошото е, че докато им угажда, минават и неговите щуротии. Василев, целейки да е на власт на всяка цена, допуска много компромиси, ако въобще има някаква ценностна система в главата му по отношение на публичните финанси", коментира той.


Според него Василев първо е легитимирал Пеевски и Борисов, а второ им е дал всичко, което поискат. "Докато ги търпи, да не го заподозрат, че и той е виновен за дивотиите, които се случват под тяхното управление, защото тогава има риск да ерозира партията, а тя е най-големият му актив. Ако се счупи ГЕРБ, на практика целият политически капитал на Борисов ще бъде ерозиран", каза Горанов.


Той изрази съмнение, че без Борисов партията му може да оцелее. По думите му обаче “в ГЕРБ вече има много политици със собствено мнение, характер и излъчване”.


А за Пеевски Горанов отбеляза, че отстрани изглежда, че “той отмъщава на всички, които се опитаха да го притиснат в ъгъла, да го стигматизират, да го направят олицетворение на нещо лошо”.