19min.bg

Борисов се срещна с премиера и с президента на Палестина

01/02


   Посещенията на високо равнище оказват позитивно влияние на традиционно добрите българо-палестински отношения. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в гр. Рамала с премиера на Палестина Рами Хамдала, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
Българският министър-председател приветства подписването на Меморандум за създаване на Смесена комисия на ниво министри. Борисов подчерта, че този документ дава прагматичен тласък на двустранното сътрудничество и ще спомогне за постигането на реални резултати в областите от взаимен интерес. Подписан беше и Протокол за провеждане на политически консултации между външните министерства на двете страни.
Със създаването на тази комисия двете страни ще имат възможност да задълбочат сътрудничеството във взаимно изгодни сфери като икономика, търговия, земеделие, вътрешни работи и др., коментира министър Даниел Митов, след като подписа документите с колегата си Риад Ал-Малики.
Българо-палестинските отношения са традиционно добри и ще работим за тяхното развитие, посочи министър-председателят. Мост за тези приятелски отношения могат да бъдат над 5 хилядите палестински граждани, които са завършили образование у нас.