19min.bg

Борисов сменя гумите на автомобил, чийто двигател не работи: Нинова

"Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо”, заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че кандидатурата на ВМРО за поста е „политическо назначение, за да се запази коалиционният мир”.



„Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи
. Трябва да се смени моделът на управление.", категорична е соцлидерката. По думите ѝ за 113 язовира не се знае чия е собствеността и кой е отговорен: "Моделът на управление е сбъркан. Сменят се само министри на коалиционните партньори, но не и на ГЕРБ. Отговорността, обаче е на премиера", посочи Нинова. Тя увери, че партията не се е отказала от вота на недоверие.

Според лидера на Левицата "ще изгърмят и други градове след Перник”. „За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", заяви тя.

Нинова напомни, че кметовете не са собственици на язовирите, а проблемът е именно там.

"51% от ВиК-та са на държавата. Продължават да прехвърлят отговорност, а тя е на управляващите. Целият мозъчен тръст от хидроинженери трябваше да е в Перник. Пълен хаос е", посочи още Нинова и допълни, че проблем с водата има и в градовете Шумен, Ботевград и Добрич, т.е. проблемът е национален.

Източник: бТВ