19min.bg

Борисов: Трите сигнала, за които давах сведения, са за нещо, че някой чул и говорил (Видео)

01/02

Трите сигнала, за които давах сведения, са за нещо, че някой чул и говорил. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в полицията.

„ЦИК, която в желанието си да ме унижава вчера, ме остави депутат, само че така не могат да ме викнат тук и си смениха решението посред нощ. Изключително професионално отношение на колегите. За съжаление, и трите сигнала, за които давах сведения, са за нещо, че някой чул, говорил от 2009 и 2012 г.“, обясни Борисов. "Те са със заплаха, че някой ще го ям", разказа лаконично бившият премиер на фона на подвиквания от събралите се симпатизанти на ГЕРБ. При опит за уточняваща реплика по преписките Борисов се врътна и бързо се качи в джипа си.


 Влизането на Борисов в Главна дирекция Национална полиция бе излъчено на живо във Фейсбук. Около стотина симпатизанти, дошли да го подкрепят, скандираха името му. Виж видео ТУК!


Той бе призован на разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, а за призовката съобщи самият Борисов.


Припомняме, че на 3 юли Рашков заяви, че ще разпита Борисов след изборите  за отправени заплахи срещу бизнесмен, защото ако е преди изборите той ще плаче "като вдовица".  Вътрешният министър тогава заяви, че след изборите ще представи данни за подслушване на протестиращи граждани и политици. 


 


Вчера бившият земеделски министър Мирослав Найденов заяви, че е викан за това, за което е бил викан и той  и че е "абсурдно е Борисов да е заплашвал бизнесмен с убийство в кабинета си". Самият Борисов посочи, че не е наясно защо го викат в полицията, но заяви, че сигурно сигурно е "защото е спечелил лидерските битки в София".