19min.bg

Борисов: Управляващите целят фалит на държавата

С гласувания заем в размер на 1 милиард лева управляващите целят да изхарчат парите и по този начин да се стигне до фалит на държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Якоруда. Той изрази надежда, че съвсем скоро ще бъде свикано извънредно заседание на парламента, за да се спре прекомерното харчене на бюджета. „Един финансист, какъвто е Орешарски, трябва да предлага мерки, които да увеличават приходите и да намаляват разходите”, коментира лидерът на ПП ГЕРБ. Според Борисов, Орешарски само като проформа заявява, че увеличава социалните надбавки, а всъщност задължава хората.


,,Волен Сидеров не може повече да шикалкави. Ако той има претенциите, че е срещу БСП и ДПС, просто не трябва да влиза в парламента на гласуването. Всичко е в ръцете на Сидеров. Секунда след като той обяви решението си, аз ще извадя ГЕРБ ‘‘, посочи Бойко Борисов. По този начин няма да се стигне до актуализиране на бюджета.


Бойко Борисов бе придружен от народния представител и областен координатор на партията Даниела Савеклиева и областния координатор на МГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков. По време на посещението си председателят на ПП ГЕРБ се срещна и разговаря с членове и симпатизанти на партията.