19min.bg

Борисов за разпитите на магистрати: Целта съм аз

Целта на разпитите на бивши високопоставени магистрати е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви самият той пред журналисти. Бившият премиер нахлу на пресконференцията на своите съпартийци, които междувременно оценяваха работата на служебното правителство. Според него цялото разследване на ГД „Национална полиция“ е „разиграване на цирк“ преди изборите, предаде бТВ.


„Става дума за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го знам тоя човек, нито го знам тоя човек, нито го познавам. Поразпитах малко, ама то се оказа, че е друг човек, защото този, за който твърдяха в началото, работи в одита на МЗ вече много години. Някой чул – уволнен 2009 г. някога и трябва да си спомня дали някой е идвал 2009 г. при мен. Сега разиграват този цирк, целта съм аз. От 2009 г. искате ли да ви разпитам дали помните дали с някой сте се срещали и дали някой е чул?“, запита Борисов репортерите.


Той обобщи разпитите до момента с думите „тормозят хората“: „Последната седмица целта е да ме викат на разпити (…) Търсят свидетели като бесни“.


„Това е същото като с шкафчетата, заклел съм се, че нямам златни кюлчета. Те ме издебнаха, заснимаха, монтираха, направиха и ме удариха. Това е началото и края на един сценарий“, заяви Борисов, който оцени по същия начин и скандала „Илчовски“: „Набедиха едно момиче, което аз никога не съм виждал, защото чули…“.


„Престанете с тая джипка, НСО има 6 тойоти секвои и на тях се вози Радев, вози се Стефан Янев, возят се всички, при мен е била една“, заяви още Борисов.