19min.bg

Британка загина в Боровец, шмъркала кока

22-годишна британска туристка почина в Боровец, след като е предозирала с кокаин в „Боровец”, предаде в. „Вяра”. Тя е била открита безжизнена ппред нощен бар в зимния курорт.



Британката Нина Хоумс си е набавила дрогата от служителка на бара, която канела минувачите да го посетят, твърдят от медията. Още 8 души са употребили от същия наркотик. Те обаче се отървали само с прилошаване. Именно те подали сигнала за падналото момиче. На място незабавно бил изпратен медицински екип, който установил, че девойката е изпаднала в клинична смърт. Нейните приятели я вдигнали на ръце и я завели до Медицинския център в курорта. Там, въпреки усилията на лекарите, Нина не могла да се върне към живота. Установено е, че освен наркотика, британката е употребила и солидно количество алкохол.



Останалите 8, шмъркали кокаина, са били прегледани в медицинския център, като един от тях е бил включен на системи. Останалите отказали да бъдат хоспитализирани и си тръгнали на своя отговорност.



Незабавно след подаване на сигнала случаят е поет от полицията. 25-годишната Стиляна Василева, която е продала фаталният наркотик, е била задържана. Направен е и обиск на квартирата й в Боровец и дома й в Плевен.