19min.bg

БСП дава хоризонт на хората за 10 години напред: Иван Ченчев

"Има много наши сънародници, които изнемогват, едва бранят работата си и се притесняват за бъдещето, нека тези уважаеми граждани на България да разберат: бъдещето ви не е с Бойко Борисов и никога няма да бъде", категоричен бе депутатът от БСП Иван Ченчев в предаването „Актуално от деня" на БСТВ с водещ Велизар Енчев.


Според Ченчев БСП трябва да получи шанса да управлява, защото има различна програма и визия, която не е в рамките на хоризонта на един управленски мандат. "Това е хоризонт за 10-15 години напред, нека хората го знаят. Наясно сме, че при реализиране на едно управление ние нямаме ресурса на Бойко Борисов, нямаме медиите му, нито 10-те години във властта, но ние имаме идеите - там сме силни", подчерта Ченчев.


На въпроса дали е наясно какво е състоянието на българската хазна, след неправомерното раздаване на пари от джипката, народният представител отговори: „Дълг след дълг се взима месец през месец - 200 милиона, 300 милиона... вече се броят за жълти стотинки". Ченчев призна: "Нямаме точни данни за външните задължения на България."


Според социалиста Министерството на финансите бави и крие информацията за българските средства, като уточни, че това са типичните евтини номера и трикове на управляващите.


"Когато БСП дойде на власт ще последват преизчисления на всички видове пенсии, като те драстично ще се увеличат, хората ще получат достойни старини за хората", обяви Ченчев.