19min.bg

БСП: Депутатите от ГЕРБ и ОП са придатък на премиера

ПГ на ОП не уважи поканата на БСП за разговор за размера на партийната субсидия. Никой от патриотите не дойде да дебатира темата. 10 минути зам.-шефът на ПГ на Левицата Драгомир Стойнев и колегите му Георги Свиленски, Румен Гечев и Филип Попов чакаха депутатите на малкия коалиционен партньор и след това направиха изявление пред медиите.


Столетницата има свои предложения за субсидията. От БСП искат и от 3 юни всички партийни пари, които са на депозит да се върнат в бюджета.


Според Драгомир Стойнев нежеланието за водене на дискусия на ОП показва, че „те нямат собствена воля”. „Те са обикновен придатък на министър-председателя”, изтъкна депутатът.


В поведението на ОП левите видяха срамно принизяване на парламентарната пред изпълнителната власт. По думите на Стойнев: „НС се превръща в инструмент за победата на една партия”. Той вижда и „показен разстрел на демокрацията в идеята за 1 лв. партийна субсидия, както и опит за пълно овладяване на местната власт”.


„Правителството определи сума, която прави невъзможен партийния живот”, каза още Стойнев. Така се намалявали шансовете да се чуе опозицията и да представи тя своите алтернативи. По мнението му: "ГЕРБ са на обществена хранилка” и затова за тях 1 лв. субсидия не е проблем. В същото време с намаляване на партийните средства от бюджета „се свива менгемето върху опозицията”, за да няма тя шансове на местните избори.