19min.bg

БСП и ДПС с вот на недоверие заради здравеопазването

  БСП и ДПС ще поискат вот на недоверие към правителството заради провала му в сектор здравеопазване. Това стана ясно след приключилите консултации между двете партии в парламента.
Председателят на БСП Михаил Миков заяви, че вотът няма нищо общо със скандала с ваксините и проверките на прокуратурата в Министерство на здравеопазването. Той припомни, че още през декември миналата година е имало парламентарно питане към министър Петър Москов. До момента обаче той не е отговорил на въпросите за доставките на ваксините от Турция.
Миков настоя министърът на здравеопазването да отговаря днес на този въпрос. „Очевидно с оглед създалата се изключително тревожна ситуация и противоречивите отговори от страна на министерството, от тревогата на българските граждани са необходими и разисквания на НС“, каза той.
Лидерът на БСП подчерта, че това един от елементите, но не е тема на вота в сферата на здравеопазването. „Ще се създадат работни групи, ще работим по мотивите и ще поканим други групи“, добави той. Министър Москов каза, че не го интересувало.