19min.bg

БСП иска избори на 26 март

 Моето усещане е, че вървим към предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев.


 


"БСП връща мандата. Ако друга политическа сила направи правителство, ние ще бъдем опозиция. Този парламент е изчерпан", заяви тя. И продължи: "Относно датата, изразихме мнение, че тя трябва да бъде 26 март". Не бихме подкрепили правителство в този мандат, изрази становището на социалистите Нинова.


 


Червеният лидер заяви, че на съвещанието, на което присъстват по закон лидерите на парламентарнопредставените политически сили и министри от кабинета, начело с премиера, бил поставен въпросът за отсъствието на новоизбрания държавен глава Румен Радев. Чули се гласове, че той е избягал от отговорност, нежелаейки да присъства на консултативния съвет.


"Г-н Радев по конституция все още не е встъпил в правомощията на президент. Смятам решението му за правилно - да не участва и да не става алиби за решения на политически сили, за които след това трябва да носи отговорност", каза Нинова.