19min.bg

БСП открива кампанията си в Банкя

Българската социалистическа партия открива днес в Банкя кампанията си за парламентарните избори. В центъра на вниманието ще бъдат кандидатите на Коалиция за България в трите многомандатни избирателни района в София -  23-и, 24-и и 25-и. Именно там водачи на червените листи са Румен Овчаров, зам.-председателят на парламента Любен Корнезов и премиерът Сергей Станишев. Мажоритарни кандидати на левицата в тези райони са  настоящият шеф на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков (24 МИР) и общинските съветници Георги Кадиев (23МИР) и Петър Курумбашев (25 МИР). 


Социалисти от цяла София ще се съберат в града, известен като „новата столица“ на България. Родното място на настоящия столичен кмет Бойко Борисов е известно, освен с добрия си климат, и с това, че   там от хазната се отделят най-много пари за метене на улиците. Под прозорците на Бойко Борисов серенада ще направи Петя Буюклиева.


Социалистите на София ще поднесат цветя на паметника на Димитър Благоев - основател на социалдемократическото и социалистическото движение в България.  


Вечерта ще завърши с парти в дискотеката на хотел „Банкя Палас“.