19min.bg

БСП подкрепи кандидатурата на Радев за президент

Националният съвет на БСП ще подкрепи кандидатпрезидентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Четвърти час продължава заседанието. Приета е работна група. Тя ще води разговори с президента, в която влизат лидерът на БСП Корнелия Нинова, Кристиан Вигенин и други. Решението е подкрепено със 122 гласа, предаде БНР.


Членовете на Националния съвет на БСП на днешното му заседание сформираха работна група, която да осъществява комуникацията с президентската двойка за формулата на издигането ѝ, инициативният комитет и политиките, които ще отстояват Радев и Йотова. Групата ще се ръководи от Корнелия Нинова, а в състава ѝ влизат представителите от ръководството на партията - Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и представителите на ръководството на парламентарната група - Кристиан Вигенин и Христо Проданов.


Преди заседанието представители на младежката организация на БСП настояха за оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова заради изборната загуба. Позицията на БСП ще бъде обявена на пресконференция.