19min.bg

БСП с алтернативен план за развитие на България

"Нашата лява автентичност е безспорна. Важното е тези фрази да станат реалност. За да се изпълни формата със съдържание, трябва да стъпим здраво на базата си, но не само на думи”. Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на юбилейната конференция по случай 10 години от създаването на лявото крило в БСП.


Тя обясни, че не трябва само да се казва, че се представляват земеделците и работниците, интелигенцията, студентите, младите, а да се направи. Нинова подчерта, че за това  в последните 2 месеца левицата е провела над 40 срещи с представители на тези общности – Централен кооперативен съюз, Централен съюз на земеделските кооперации, Съюз на офицерите от запаса, 14 патриотични организации, 7 студентски съюза.


„Така им дадохме шанс да станат част от правенето на алтернативната политика на БСП. Те сами да казват от какво имат нужда и заедно да го осъществим”, подчерта лидерът на левицата.


 


Нинова каза още, че БСП е започнала изготвяне на алтернативен план за развитие на България, който през октомври да бъде представен на обществото.