19min.bg

БСП се стяга за битка с кабинета на Радев

На „Позитано” 20 са твърдо убедени, че президентът Румен Радев ще удари по БСП, и затова се готвят за съпротива. Вчера соцлидерът Корнелия Нинова вбесена обяви при сдаването на властта, че подбраните от държавния глава министри са показателни, че новият кабинет ще бъде реваншистки настроен към левицата. Днес същият рефрен поде и Борислав Гуцанов – организационен секретар и член на Изпълнителното бюро на БСП, който до неотдавна беше върл противник на Нинова, но сега се намира в най-близкото й обкръжение.


 


"Много хора са пробвали да имат удари срещу БСП 131 години и никой не е успял. Няма да бъде и този опит успешен, ако е такъв на президента Радев. Но има доста съмнения в честността, когато е правен този служебен кабинет", заяви Гуцанов тази сутрин по bTV.


Той изреди онова, което вижда като постижения на партията си: това, че не позволи да се даде официална военна помощ на Украйна, че въздейства за смекчаването на декларацията на парламента по повод началото на войната, че настояваше за подновяване на преговорите за газови доставки с руския енергиен гигант „Газпром”. "Ако всички тези неща са против виждането на президента Радев и ако затова се правят подобни внушения с този служебен кабинет, това е твъде странно", смята високопоставеният социалист.