19min.bg

БСП скочи срещу ценовия шок

От БСП настояха за въвеждане на мерки срещу поскъпването на тока и парното. Червените са притеснени от намерението на КЕВР да вдигне цената им с 8% от понеделник.


Това ще доведе до увеличение на всички стоки и услуги,  алармира лидерът на БСП  Корнелия Нинова. През юли вече е имало скок в цените на енергоносителите, припомниха червените. Поскъпването ще се усети най-тежко през зимата.


Държавата е на колене и пред търговските вериги, недоволна е соцводачката. Тя критикува властта, че ходела да се моли на веригите да не вдигат цената на хляба. Според Нинова това, което правителството прави в тази ситуация, показва безсилие.  Ако млякото поскъпне, пак ли ще ходят да се молят от магазин на магазин, питат от Позитано 20.


Нинова настоя да се увеличи броят на семейства, които да получават енергийни помощи. Подобна мярка би струвала 86 млн. лв.. Тя припомни, че1.6 млн. души у нас живеят под прага на бедност от 321 лв..


 Левите отново настояха за диференцирано ДДС за хляба от 5%. Това ще е около 35 млн. лв. по-малко за бюджета, които могат да се вземат отново от излишъка, посочи Нинова.