19min.bg

БСП: Това е класическа схема за сплашване


„От  БСП заставаме зад Елена Йончева и Георги Михайлов, като един”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в НС по повод на поисканите имунитети на двамата народни представители.  „Разчитаме на бързо и обективно разследване“, подчерта тя. Соцлидерката обясни, че след проведено заседание на ПГ, решението е народните представители Йончева и Михайлов доброволно да дадат имунитетите си.
„Съгласен съм да ми бъде снет имунитетът, доброволно го давам”, заяви на свой ред проф. Георги Михайлов. „. Заварих болницата, като изп.директор, с 25 млн. лв. задължения и по време на екипа, който ръководих, тя намали своите задължения”, подчерта той.
„Това са абсурдни обвинения”, заяви Елена Йончева по повод на прокурорското разследване срешу нея. „Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ и аз няколко пъти призовах съответните органи да направят проверка. Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема за сплашване“, подчерта тя.
Йончева отбеляза, че това обвинение идва само два дни след като е настоявала за независима експертиза на българските магистрали в европейски независими лаборатории.