19min.bg

БСП: Управляващите опитомяват българските общини

 С промените в Закона за публичните финанси вие опитомявате българските общини. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев по време дебатите по промените Закона за публичните финанси, предаде Фокус.


 „Това означава, че тези кметове, тези мнозинства от общинските съвети, които са от политическата сила, която управлява и формира мнозинството, ще бъдат стимулирани и на партиен признак ще получават субсидии, а за всички останали няма да има. Нещо, на което сме свидетели и тази година, когато с постановление на Министерски съвет се разпределят средства“, каза Бойчев.


 Той припомни, че БСП е внесла конституционна жалба срещу Закона за публичните финанси. По думите му това по никакъв начин не накарало управляващите да преосмислят поведението на управляващите.


„С проекта, който ни се предлага в момента не само, че няма преразглеждане, дори продължавате в тази порочна посока и ги доразвивате“, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и визира предложения текст в Закона за публичните финанси, даващ правомощия на изпълнителната власт да се разпорежда с бюджетите отношения с общините.