19min.bg

БСП внесе втория вот

ПГ на БСП внесе в деловодството на НС вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3. Вотът е заради сектор Сигурност. Мотивите на левицата са бягството на двамата затворници от Централния софийски затвор, последвалата престрелка в Ботевград, при която бе убит единият от тях, битовата престъпност в Угърчин, както и катастрофата с военния хеликоптер МИ-17 в Пловдив. Вотът е подписан единствено от народни представители от ПГ на БСП.


Припомняме, още когато обявиха намерението си да внесат вот на недоверие към правителството, от БСП заявиха, че няма да търсят предварително политическа подкрепа от други партии в парламента. Иван Иванов от БСП посочи, че партията му не е водила преговори с никоя политическа сила. Всяка политическа сила има реален шанс да подкрепи мотиви, които показват сериозността на проблема, смята той.


 „Правителството на Борисов е вредно за всеки български гражданин, опасно е за България и трябва да си ходи”, заяви депутатът от БСП Елена Йончева. Според нея е очевидно за всички, че това правителство не се справя със своето основно задължение. Йончева подчерта, че МВР и правителството са се провалили в сигурността.