19min.bg

Частният Боинг на Тръмп се удри в друг самолет на летището във Флорида

Частен самолет, за който се твърди, че принадлежи на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, е ударил незает корпоративен самолет с върха на крилото си, докато се е препозиционирал след кацане на международното летище в Палм Бийч във Флорида, пише Ройтерс в сряда, цитирайки анонимен източник.

Федералната авиационна администрация (FAA) съобщи за инцидента в неделя на своя уебсайт, въпреки че не спомена собственика на самолета.

"Частен Boeing 757 кацна безопасно на международното летище в Уест Палм Бийч около 1:20 часа местно време в неделя, 12 май. Докато рулираше, крилото му се свърза с паркиран и незает корпоративен самолет", посочва агенцията и добавя, че инцидентът е станал в част от летището, където FAA не насочва самолети.

Не е известно дали Тръмп е бил на борда по време на инцидента.


В деня преди сблъсъка кандидатът на републиканците отлетя, за да проведе митинг в Уайлдууд, в традиционно демократичния Ню Джърси.

Тръмп купи Boeing 757 през 2011 г. за 100 милиона долара и оттогава го е силно персонализиран. Самолетът изигра голяма роля в президентската му кампания през 2016 г. , където често се виждаше на фона на митинги. Известен като "Trump Force One", той е видян близо до сцената на събиранията, често със саундтрака на филма на Харисън Форд "Air Force One".

Тръмп поддържа резиденция в курорта си Мар-а-Лаго в Палм Бийч.