19min.bg

Черен срещу бял тротоар на Леге: Експертно управление

В момента се прави черен тротоар от едната страна на ул. Леге, при положение, че миналото лято от другата беше положен бял. Защо? Това ли е Промяната? Това ли е експертното управление от първия ден, което ни обещаха кметът Терзиев и Б. Бонев, за да спечелят изборите в София преди 10 месеца - точно преди толкова беше закрита местната кампания в столицата?

Тези въпроси си задават всички, които минават по жълтите павета в самото сърце на София, където се намира уникалният и доста некрасив градоустройствен експеримент.

Освен, че единият тротоар е с бели плочки, а другият - с черни, те са и различно ориентирани. Белият е вертикално решен, покрай пътеката за незрящи в средата, а черният е хоризонтално насочен с пресичащи напречно линии като на Графа, а именно Б. Бонев направи голям капитал за първата си кампания през 2019 г., критикувайки ремонта през 2018 г., останал в спомените на гражданите като: Хубаво е, но не е готово.

Напомняме, че той гласува против програмата за реконструкция на тротоарите, която миналата година започна ГЕРБ, като осигури и финансирането за нея в следващите лета.


Радостина Тонева