19min.bg

Четирима души напуснаха групата на СДС

Парламентарната група на СДС беше напусната вчера от четирима депутати. Това са Иван Колчаков, Марио Тагарински, Димитър Димитров и Димитър Йорданов. След като те обявиха, че стават независими народни представители, синята група се сви на 10 души, което е санитарният минимум според парламентарния правилник.


Постъпката на четиримата депутати е поредният драматичен епизод, който се случва в СДС след коалирането му с ДСБ. „Дясно обединение няма. Не ми се живее в командирско средновековие“, бяха думите на Марио Тагарински пред 19`. Като убеден демократ той не могъл да понесе демагогията, омразата към инакомислието, разделението, които се наложили след съюзяването с Костов. Според него Командира изцяло е подчинил на волята си синята партия, а имало вероятност парламентарната й група да отиде към тази на ДСБ.


Днес всички независими депутати се събират по покана на партиен водач, който наскоро обяви, че ще се стреми към създаване на парламентарна група в границите на този парламент, сподели за вестника Тагарински. Той обаче беше категоричен, че остава редови член на СДС.