19min.bg

Четирите деца убили мъжа заради шише ракия

Днес изтича мярката за задържане, която е до 72 часа, на тримата непълнолетни, уличени в убийството на 59-годишния мъж във видинското село Гъмзово. В съда ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", каза говорителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев, предаде БНР. 10-годишният техен съучастник ще бъде привлечен като свидетел, тъй като заради възрастта си не носи наказателна отговорност:

"Като данни, първоначални за причина за извършване на престъплението е злоупотреба и употреба на алкохол. Конкретният повод за посегателството срещу личността на пострадалия е възникнал скандал относно продаден от пострадалия алкохол на тримата непълнолетни. Убийството е извършено по особено жесток начин, което мотивира прокуратурата да поиска задържане на трите лица, макар че са непълнолетни."

Срещу  задържаните вече са повдигнати обвинения за убийство, извършено с особена жестокост. Те признават вината си, но отричат умисъл. Според аутопсията, уврежданията на 59-годишия мъж са причинени от удари, предимно в областта на главата:

"Техните обяснения, на тримата извършители са, че са използвали дървени предмети, но данните, поне първоначалните са, че уврежданията са причинени от удари с ръце и крака, главно в областта на главата."

Задържаните момчета вече са познати на полицията, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин:

"Известни са с извършени от тях домови кражби в същото населено място, в което живеят."