19min.bg

ЧЕЗ харчи 5,4 млн. лв. за ненужни стикери, които Кънев печата, а ние плащаме със сметките си за ток

По някакво странно стечение на обстоятелствата, печатницата на Петър Кънев като шеф на Икономическата комисия в 4-годишното 44-то Народно събрание, печата абсолютно ненужни според действащи експерти от енергото стикери за ЧЕЗ. Тъй като от ЕРП-то ни отказаха съдействие по обема на поръчката, а в разговор със съоснователя на 19 минути червеният депутат Петър Кънев – в стил Иван Ангелов – Пилето, не можа да си спомни за колко пари е поръчката, доверяваме се на източниците ни от дружеството – 4,5 млн. без ДДС или крайна сума от 5,4 млн.лв. Идват от нашите джобове, защото се начисляват в сметката на всеки от нас – абонатите на фирмата.
Защо за ЧЕЗ е било важно да печата именно при Кънев?
Ами например, защото подресорна на неговата парламентарна комисия по икономическа политика е Комисията за защита на конкуренцията. Без нейното съгласие, няма как да стане и сделка за продажбата на ЕРП-то. Пак по случайност поръчката за стикерите и стартът на процедурата за пласирането на акциите на дружеството съвпадат във времето!  
Може ли друг да печата лепенки в България? Може.
А какво пречи чешкото дружество да ги поръча в родината си, в Словакия, в Индия или Китай и да ни спести пари, защото неговата печалба е гарантирана от държавата – 17%, а екстрите си ги плащаме сами като абонати? Нищо, разбира се не е пречело.
Кънев не отрече, че собствената му сестра е работила в ЧЕЗ, като той каза, че това било отдавна, ала не си спомня кога точно, но източниците ни, които първи информираха за това обстоятелство твърдят, че той явно пак е забравил – не било тъй отдавна.
Какво представляват въпросните стикери? Лепенка, която уж пази елекромерите!
Как точно „защитава”, след като лесно се къса с ръка, ножче