19min.bg

Чужди партии се гласели да окупират СДС

Паника е обзела сините редици заради мълвите, които се носят, че чужди парии стоят зад някои от кандидатите за шефския пост, които ще заместят Пламен Юруков. Според слуховете, плъзнали сред седесарите апетити към СДС имат най-вече ДПС и НДСВ.


Депутатът Мартин Димитров например се свързва от мнозина членове на партията с бившия финансов министър и настоящ зам.-председател на НДСВ Милен Велчев. Самият Димитров е финансист и преди да се присъедини към СДС се подвизаваше в Института за пазарна икономика. „Мартин дойде в СДС от една фондация, в която лично жълтият министър Николай Василев е превеждал пари“, обясни тревогите си пред 19` син депутат. За Димитров се говори, че е лансиран в листата за парламентарния вот през 2005 г. лично от Надежда Михайлова, но заради качеството си да се нагажда към ситуацията стана близък и на ексшефа на СДС Петър Стоянов.


Членове на синята партия изпитват съмнения и относно кандидатурата на Румен Христов, който е член на интернационалния клуб на богаташите „Ротари“. За бившия земеделски министър пък се говори, че е приближен до ексседесара и настоящ ДПС избраник Христо Бисеров.