19min.bg

Да действаме като юмрук срещу пандемията: Борисов

„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството. Премиерът разпореди съвместните действия на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и пълна мобилизация. „Това правим в момента – с финанси, с икономика, с мерки. Никакво колебание“, изтъкна министър-председателят.
Премиерът Борисов разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.
Министър-председателят Бойко Борисов припомни, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се