19min.bg

ДА! Le Deux Magots, където духът на Одри още витае – там е любимата й закуска, не в Тифани

Одри Хепбърн може да е прочута със Закуска в Тифани, но любимата й закуска всъщност е била в 140-годишното парижко кафене  Le Deux Magots. То се намира точно срещу черквата Сен Жермен дьо Пре, на самия ъгъл на прочутия булевард и площадът, водещ към може би най-известната от уличките в Латинския квартал, водеща към левия бряг на Сена, оттам – през Пон Нюф – към десния. Виж снимки тук!


Без да е нещо особено, даже прахът му е в повече от нужното за имиджа на патина, както ще забележите около огромния дървен ретро бар в скромната му вътрешност, кафенето прави над 15 милона евро годишно от неголемия си интериор и т.нар. тераса.


Шампанското тук е скъпо – чашата излиза почти колкото цяла бутилка, затова повечето хора пият други неща. Кухнята не е нещо особено, но пък класическият сладкиш с горски плодове е едно „гато”, което е славно в цяла Франция. И нищо друго да няма в прашничката витринка, каквото положение заварихме при своето посещение, стига.


Малък проблем може да възникне и с уай-фая. Без да му мигне окото, опитният и хитър келнер с намегане съветва: „Включвай се към Луи Вюитон, техният никога не спира”. Така посетителите черпят с пълни шепи от нета на престижния магазин в непосредствено съседство на кафенето. И „няма проблеми”, както обичаме да казваме ние – българите.


 Борис Ангелов,


Париж