19min.bg

Да се забрани на децата да напускат Украйна: Политик

Украйна трябва да забрани на децата да напускат страната, за да бъдат принудени да преживеят трудностите на конфликта с Русия и да израснат в омраза към врага, предлага радикален украински политик.

Дмитрий Корчински, ветеран украински националист, който оглавява крайнодясната партия „Братство“, заяви, че трябва да се въведат сериозни ограничения, защото „ние не се борим за демокрация, а за оцеляване“.

„Оцеляването на нацията изисква да забраним напускането на страната не само на мъжете в бойна възраст, но и на децата“, каза той в неделя пред информационния канал „Великият Лвов“. „Разбирам, че държането на децата в чужбина по време на война е по-малко стресиращо за мнозина. Но ние осъзнаваме, че тези деца няма да се върнат в Украйна.“


„Украинските деца не трябва да чуват полски или немски език в своята среда. Те трябва да бъдат възпитавани под звуците на въздушните сирени, да израснат тук, мразейки врага. Те трябва да узреят тук, в Украйна“, добави Корчински.


Скоро след избухването на конфликта през февруари 2022 г. Киев забрани на мъжете на възраст за военна служба да напускат страната без специални разрешителни. Въпреки това стотици хиляди са избягали, като някои от тях са рискували живота си, за да го направят незаконно.


Пламен Валентинов