19min.bg

Да видим ще се пропилее ли шансът ГЕРБ и ДПС да бъдат поставени извън властта: Хр. Иванов

"За първи път от много години насам имаме шанса да поставим ГЕРБ и ДПС на разстояние от властта и това е национален стратегически интерес.


Очакваме формулата на министерски съвет от “Има такъв народ” и в светлината на това Демократична България ще прецени дали да подкрепи предложението.


Никой да не очаква, че ние ще бъдем притиснати до стената с една торба имена, за които да гласуваме или не. Това няма как да стане.


Ако се стигне до следващи избори, те ще са предизвикани от умението или неумението на мандатоносителя.


Поставихме въпрос дали ще има ясно поет политически ангажимент по отношение на определени политики или ще продължим да водим раздумки.


Попитахме за важността на хората, които ще бъдат предложени и за техните качества. Интересуваме се от това дали предложената формулата ще бъде осъзнато разграничена от ГЕРБ и ДПС. На нито един от тези въпроси не получихме отговор.


Видяхме само една доста съмнителна персонална атака, с която се смесват факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс.


Нека никой да не се опитва да ни прехвърля отговорността за това, че не може да формулира убедителен състав на министерски съвет.


Въпросът е да има ясен ангажимент от най-високо политическо ниво, защото без това, става дума за котка в чувал", заяви председателят на ДБ Христо Иванов.