19min.bg

Дамянова: Първанов направи тежък PR-гаф

Публикуването на стенограмата от разговора между вицепремиера и финансовия министър Симеон Дянков и президента Георги Първанов е тежък гаф.


Това смята българската PR-специалистка Дияна Дамянова, цитирана от БГНЕС. Прочетох на няколко пъти стенограмата от вчерашната среща между Първанов и Дянков. За мен този случай със сигурност ще влезе в учебниците. Това е най-големият PR-гаф, каза Дамянова. Според нея публикуването на стенограмата е уникално явление. "Подобно нещо не съм срещала през последните десет години в нито една бяла държава". Дамянова смята, че при разпространяването на стенограмата може би има и юридическо нарушение. Тя твърди, че вицепремиерът Симеон Дянков мисли на английски и говори по американски.
Между президента Първанов и Дянков избухна лют спор след участието на вицепремиера в телевизионно шоу. В него Дянков каза в отговор на въпрос дали Първанов е млад милиардер - не е млад. Вчера по искане на финансовия министър се състоя среща между двамата. След приключването на разговора при държавния глава пресцентърът на президентството публикува пълният текст от стенограмата на срещата.