19min.bg

Дават 2,8 млн. лв. на Пловдив за софийските бали

Общо 4 млн. лв. бюджетен кредит ще получат общините Пловдив и Раковски за финансиране на инфраструктурни обекти във връзка с приемането и обезвреждането на балирани отпадъци от Столичната община, реши на вчерашното си заседание кабинетът.


Около 2,86 млн. лв. се отпускат по бюджета на община Пловдив за 2010 г. и близо 1,14 млн. лв. - на община Раковски. Средствата ще бъдат вложени за основен ремонт и реконструкции на детски градини и училища, за проектиране и изграждане на пътни връзки на територията на Пловдив и за ремонт на общински път в Раковски.


Така обещанията на премиера за първи транш от 5 млн. лв. се разминаха с парите, отпуснати от финансовия министър. От своя страна кметът на Пловдив Славчо Атанасов реагира остро. „Бойко Борисов и Симеон Дянков си играят на доброто и лошото ченге, единият дава и те гали по главата, а другият те реже лошо“, заяви вчера Атанасов по повод разминаването. Припомняме, че на среща този вторник тримата се разбраха Пловдив да получи 15 млн. лв. за приетите в Цалапица 100 000 тона балиран боклук от София. Първият транш трябваше да е 4-5 млн. лв. и цялата сума ще бъде изплатена до октомври.