19min.bg

Дъжд и утре

През нощта все още на отделни места, главно в северните и планинските райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, но в процес на временно спиране. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.


Утре отново на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен от север-североизток. Максимални температури между 26° и 31°, в София 26°.


Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 27-30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.


Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°.


През следващите дни над Източна България ще бъде предимно слънчево. Над Западна преди обяд ще е слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в сряда там на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите ще останат почти без промяна. В четвъртък и петък вероятност за превалявания има в крайните западни райони.