19min.bg

Дейли мейл публикува статия за българка, създала мултимилионен бизнес

Британският “Дейли мейл“ публикува голяма статия за 33-годишната българка Десислава Добрева, която е създала мултимилионен онлайн бизнес, докато пътувала в 40 страни по света, а сега живее в Лондон.

Десислава Добрева е дигитален номад, т.е. човек, който пътува свободно, докато работи дистанционно, използвайки интернет, пише изданието. Тя е израснала в бедност в България, като родителите ѝ се разорили, за да осигурят заминаването ѝ за Дания, за да учи бранд мениджмънт.

Завършвайки, тя обаче не се прибира, а тръгва по света, използвайки познанията си да положи основите на онлайн бизнес в брандинга, който е комуникационна функция в маркетинга, която включва анализ и планиране на позиционирането на дадена марка на пазара.

Сега тя притежава глобална образователна консултантска компания, която работи под нейно име и помага на други да изградят успешни марки.

Десислава Добрева е посетила много държави по света, сред които Тайланд, САЩ, Гватемала, Италия, Румъния и Испания, като в началото е работела какво ли не, за да се издържа, и ѝ е било нужно само кафене с интернет, за да може да развива бизнеса си, посвещавайки му по 18 часа дневно.

Тя споделя, че успехът е дошъл неочаквано бързо, измервайки се с шестцифрена сума през първите осем месеца, за да "изригне" в предприятие за милиони по време на пандемията от Covid-19.

Сега Десислава живее в Лондон, където се чувства комфортно. Компанията ѝ вече има още петима членове – двама във Великобритания, двама в Португалия и един в Индия, така че не ѝ се налага да работи повече от два до четири часа дневно. Продължава обаче да ѝ се пътува, като Африка сега е в полезрението ѝ.